Hoe ziet de promocampagne van KvK 2023 eruit?

Campagne bestaat uit 2 golven

1.     Wedstrijd voor kinderen uit de lagere school (van 19 september tot 29 oktober). We dagen scholen en kinderen in aanloop naar KvK uit om hun creativiteit los te laten op bekende kunstwerken. Op onze blog en op onze Facebook- en Instagrampagina schotelen we de leerkrachten alvast enkele leuke ideeën voor.

2.     Kom naar KvK (van 30 oktober tot 19 november)! Na het afsluiten van de wedstrijd creëren we zichtbaarheid voor KvK en proberen we zoveel mogelijk mensen te overtuigen om deel te nemen.

Golf 1: klassenwedstrijd 

Om kinderen en leerkrachten warm te maken voor onze wedstrijd kunnen we rekenen op de medewerking van CANON Cultuurcel. Zo verschijnt onze wedstrijd op alle kanalen van Cultuurkuur, Klasse, KlasCement en Onderwijs Vlaanderen. Ook in de Facebookgroepen voor leerkrachten maken we de wedstrijd bekend. Eind september kregen alle lagere scholen affiches van KvK en flyers met info over de wedstrijd. Om de leerkrachten te ondersteunen, stellen we een educatieve folder met tips ter beschikking.

Golf 2: Kom naar KvK

1.     Affiches in 11 centrumsteden en Brussel

Vanaf midden oktober vind je onze A2-affiches in verschillende horecazaken en winkels in Vlaanderen en Brussel. De 11 centrumsteden zijn: Antwerpen, Gent, Brugge, Oostende, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Hasselt, Genk, Aalst en Sint-Niklaas.

Tip: Jullie kregen in jullie promopakket ook 10 affiches (als jullie het basispakket besteld hadden). Hang ze niet alleen in jouw gebouw op, maar ook op andere plaatsen in de gemeente waar veel jonge gezinnen komen!

2.     Digitale campagne via Facebook en Instagram

Het grootste gedeelte van onze campagne loopt via advertenties op Facebook en Instagram. We maakten 5 leuke video’s met onze ambassadeur Maureen Vanherberghen die we tijdens de campagne één voor één laten zien aan het grote publiek.

Tip: Bekijk onze contentplanning hieronder en deel onze posts met #KvK2023!

3.     Samenwerking met Ketnet 

Ook Ketnet steunt KvK en wijdt een themapagina van Ketnet voor Ouders aan ons evenement. Daarnaast nemen ze KvK op in hun nieuwsbrief en zullen er ook social posts verschijnen op Facebook en Instagram.

4.     Radiospots op Radio 1 en Radio 2

Nieuw: de week voor KvK zul je een radiospot kunnen horen die de luisteraar aanspoort om naar KvK te komen.

5.     Communicatie naar pers en media

Begin september kondigden we de 12de editie aan via een persbericht naar alle magazines. Begin november sturen we nog een tweede persbericht uit, en maken we per provincie een regionale afgeleide, waar we enkele activiteiten uitlichten. In de week voor 19 november volgen we aanvragen van radio, tv en pers op en promoten we Kunstendag voor Kinderen actief, in de hoop dat ons evenement zoveel mogelijk wordt opgepikt.

Tip: Promoot je activiteiten ook zelf bij de lokale media, je gemeenteblad …, want dan kun je zelf lokale accenten leggen. 

Hoe kunnen we elkaar versterken?

1.     Deel onze posts op Facebook en Instagram!

Hier vind je een overzicht van de belangrijkste content die we inplannen op Facebook en Instagram. Voeg volgende data toe aan je eigen communicatieplanning en deel onze posts met de #KvK2023.

Datum

Onderwerp

3 okt

Video 1: Maureen roept op om deel te nemen aan de wedstrijd!

27 okt

Video 2: lancering publiekscampagne: kom naar KvK

31 okt

Video 3: Maureen speelt de marimba

6 nov

Video 4: Maureen in het MAS

17 nov

Video 5: Maureen vertrekt naar KvK

2.      Contacteer de lokale pers

Leg je graag de nadruk op je eigen activiteiten? Contacteer dan zeker de lokale pers, het infoblad uit je gemeente, enzoverder. Gebruik gerust de info en het beeldmateriaal uit ons persbericht om je bericht op te maken.

3.     Gebruik ons beeldmateriaal

Personaliseerbare sjablonen voor affiche of flyer, het campagnebeeld, digitale banners voor gebruik op je website, in je nieuwsbrief, op LinkedIn, Instagram of Facebook, of zelfs een e-mailhandtekening? Je vindt het allemaal terug op onze website. Maar gebruik ook onze affiches en hang ze zo snel mogelijk op! Zo maken we samen van KvK 2023 een succes!

Kunstendag voor Kinderen wordt georganiseerd door:

in samenwerking met: