Wat leuk dat je meedoet aan Kunstendag voor Kinderen! Je zorgt er samen met je organisatie/gemeente voor dat het een echte hoogdag wordt voor kinderen. Wat nu? Er resten je nog 3 zaken om te doen:

1. Voer je activiteit(en) in in de UiTdatabank

Ga naar de UiTdatabank en voer voor 16 september je activiteit(en) in. Let op! Vanaf 2022 doe je dat op een iets andere manier. Vergeet vooral stap 7 niet!

Vinden je activiteiten plaats in het Brussels Gewest? Geef je activiteiten dan in op agenda.be. De activiteiten stromen via die weg ook automatisch door naar de UiTdatabank.

Volg deze 7 eenvoudige stappen:

 • Stap 1: Wat wil je toevoegen? Voer hier het juiste thema van je activiteit in.
 • Stap 2: Wanneer vindt deze activiteit plaats? Kies 20 november 2022. Enkel activiteiten die op die dag plaatsvinden, worden op onze website weergegeven.
 • Stap 3: Waar vindt deze activiteit plaats? Kies de juiste gemeente en locatie.
 • Stap 4: Basisgegevens.
  • Geef een sprekende en duidelijke titel aan je activiteit. Nieuw: Let erop dat je ‘Kunstendag voor Kinderen’ en de leeftijd NIET in de titel zet.
  • Nieuw: Duid aan voor welke leeftijd(en) de activiteit geldt. Ter herinnering: Kunstendag voor Kinderen richt zich op kinderen van 0 tot 12 jaar (en hun familie). Kies dus een van de opties en verfijn in het volgende veld indien nodig.
 • Stap 5: Laat je evenement extra opvallen.
  • Geef een beschrijving waarbij je verwijst naar Kunstendag voor Kinderen, bv. via deze vermelding: 'Deze activiteit vindt plaats in het kader van Kunstendag voor Kinderen.'
  • Laad een aantrekkelijke, best liggende foto op van jouw event. Beschik je niet over een foto? Gebruik dan ons logo of ons liggend campagnebeeld.
  • Daarnaast kun je ook nog je organisatie, prijs en contactgegevens invoeren.
 • Stap 6: Publiceren maar!
 • Stap 7: Nieuw: Ken het label ‘kunstendag voor kinderen’ toe. Dat lukt alleen als je je activiteit al hebt gepubliceerd. Alleen als je dit label toevoegt, verschijnt je activiteit op www.kunstendagvoorkinderen.be. En alleen zo kunnen we het aanbod van jouw cultuurhuis meenemen in onze communicatie en promotie. Hoe sneller je je aanbod invoert, hoe beter!

 Wens je meer info?

Lees onze handleiding na. Daar vind je alle uitleg stap voor stap.

2. Voer zelf promo voor je activiteiten

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media promoot Kunstendag voor Kinderen. Maar het is belangrijk dat jij ook zelf promo voert voor je activiteit(en). Vermeld in dat geval altijd de volgende informatie: ‘Deze activiteit vindt plaats in het kader van Kunstendag voor Kinderen’. Verwijs ook naar de website kunstendagvoorkinderen.be en maak gerust gebruik van ons campagnemateriaal: het campagnebeeld, ons logo, onze banners voor e-mail en social media ...

3. Maak er een fantastische dag van en gebruik ons promomateriaal

We beschikken enerzijds over digitaal campagnemateriaal dat je kunt gebruiken in aanloop van Kunstendag voor Kinderen voor je brochure, gemeenteblad, flyer, Facebook, Instagram, enzoverder. Maar daarnaast bezorgen we iedere organisator ook een pakket promomateriaal. In 2022 bestaat dat uit affiches, postkaarten, feesthoedjes en een vlaggenlint. Dit bezorgen we jou eind september, begin oktober. Maak er gretig gebruik van, geef alle kinderen een hoedje en maak er een fantastische dag van! Succes!

Vragen over je aanbod op KvK?

Heb je vragen over jouw activiteiten? Stel ze ons via kunstendagvoorkinderen@vlaanderen.be

Kunstendag voor Kinderen wordt georganiseerd door:

in samenwerking met: