Onderstaande FAQ geeft een antwoord op vragen die meerdere organisaties aan de medewerkers van KvK stelden.          

Waarom Kunstendag voor Kinderen?

Kunstendag voor Kinderen wordt ondersteund door de Vlaamse minister van Cultuur. Het initiatief wil het draagvlak voor de kunsten verbreden door in te zetten op kinderen en families als nieuw publiek. In de voorbije jaren is gebleken dat deze formule een succes is en haar doel bereikt.

Waarom zou mijn cultuurhuis deelnemen aan Kunstendag voor Kinderen?

Door activiteiten te programmeren voor kinderen en families, bied je laagdrempelige activiteiten aan, die aantrekkelijk zijn voor een breed publiek.

Wanneer is Kunstendag voor Kinderen?

Kunstendag voor Kinderen vindt plaats op de derde zondag van november. In 2022 vindt Kunstendag voor Kinderen plaats op zondag 20 november.

Hoe doe ik mee aan Kunstendag voor Kinderen?

Je kan je hier inschrijven. Op die manier zeg je mee te willen werken aan Kunstendag voor Kinderen door een of meerdere activiteiten aan te bieden.

Zijn er voorwaarden om mee te doen aan Kunstendag voor Kinderen?

Kunstendag voor Kinderen is een evenement georganiseerd door het Departement Cultuur, Jeugd en Media. Er zijn inderdaad enkele voorwaarden waaraan je activiteiten moeten voldoen om te mogen deelnemen. Die voorwaarden vind je hier.

Hoe publiceer ik mijn aanbod en activiteiten op kunstendagvoorkinderen.be?

Alles wat je in de UiTdatabank invoert met het label 'kunstendag voor kinderen' is zichtbaar op de website van Kunstendag voor Kinderen. Volg onze handleiding om een activiteit correct in te voeren in de UiTdatabank. Zie je een fout in de weergave van je activiteit op kunstendagvoorkinderen.be? Dan meld je dat via kunstendagvoorkinderen@vlaanderen.be

Zijn er specifieke acties gepland om extra publiek te bereiken?

De Vlaamse overheid, d.i. het Departement Cultuur, Jeugd en Media, voert een communicatiecampagne om nieuw publiek te vinden. Dat gebeurt niet alleen via de media en online kanalen, maar ook langs socio-culturele organisaties en andere spelers uit het middenveld. Maar we verwachten ook dat jij je eigen publiek mobiliseert om deel te nemen aan Kunstendag voor Kinderen.

Werkt Kunstendag voor Kinderen samen met het Departement Onderwijs en Vorming?

Ja, CANON Cultuurcel, de cultuurcel binnen het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming, zorgt ervoor dat er in de klas aandacht wordt besteed aan Kunstendag voor Kinderen. Ook bezorgt het via CANON Cultuurcel aan alle Nederlandstalige basisscholen in Vlaanderen en Brussel enkele posters van Kunstendag voor Kinderen.

Is alles op Kunstendag voor Kinderen gratis?

Nee hoor, kunst heeft een waarde. Niet alles moet gratis zijn. Maar een heldere, drempelverlagende prijszetting wordt wel geapprecieerd.

Kan een bibliotheek meedoen aan Kunstendag voor Kinderen?

Natuurlijk. Er wordt wel verwacht dat elke activiteit een professionele kunstenactiviteit is, zoals bv. een auteurslezing. Die activiteit kun je dan omringen met toeleiding, zoals een kleine boekententoonstelling, een traject door de bibliotheek, enz.

Hoe lang duurt het voor je feedback krijgt op je inschrijving?

Als alles in orde is, krijg je geen bericht. Is er twijfel, dan neemt een medewerker van het Departement Cultuur, Jeugd en Media zo snel mogelijk contact met je op. Heb je zelf vragen over je inschrijving? Dan kan kan je altijd mailen naar kunstendagvoorkinderen@vlaanderen.be.

Kan ik het logo / het campagnebeeld van Kunstendag voor Kinderen gebruiken?

Je kan ons logo of beeldmateriaal hier downloaden.

We vragen je om in je communicatie de volgende info te vermelden: ‘Deze activiteit vindt plaats in het kader van Kunstendag voor Kinderen’, dat je verwijst naar de website www.kunstendagvoorkinderen.be en dat je het het logo of campagnebeeld gebruikt.

Je mag het logo / het campagnebeeld enkel volledig gebruiken en niet vervormen.

Meer vragen?

Heb je nog een andere vraag? Mail ze ons.

Kunstendag voor Kinderen wordt georganiseerd door:

in samenwerking met: